Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kutya vizsgálata!

A kutya vizsgálata!

 

Ha úgyvéljük kutyánknak valami baja van.Rosszul van,nem érzi jól magát,vagy az ebnek fáj valamilye vagy esetlegesen megijedt valamitől, vonakodik egy érintéstől ,morog.Ha megszeretnénk vizsgálni a kutyánkat határozottam,óvatosan nyúljunk az ebhez.Ha nagyon túlzott a szigor a kutya még ijedtebbé válhat!A kutya vizsgálásakor használhatjuk a már megtanított parancsokat kedvencünknek ilyenkor gondolok az ülre,vagy,maradjon helyben állva és ezt követően vizsgálja meg!Ha mindent egyszerre szeretne elvégezni,akkor a kutyának ez akár unalmassá is válahat.Ezért célszerűbb egy  részleges vizsgálatot tartani,mint például:fej,nyak,szőrzet.Fontos,hogy ilyenkor kapjon a kutya jutalmat ,simogassuk meg,ne legyen rémült!Még egy nagyon jó nevelésben részesült kutya sem fékezheti meg néha  magát!

 

Ezért írnék a szájkosárról:

Hogyan kössünk kutyánk szájára egy biztos,szoros kosarat,hogy ne okozzon semmiylen kárt kedvencünk:

 

Lépések:

 

1.Egy harisnyából vagy puha kötélből formáljunk  egy nagy hurkot ,hogy belelcsúsztassuk a kutyus orrát.

 

2.A  szájosarat csúsztassa óvatosan az orrára,közben tartsa távolabb a kezét az eb pofájától!Fontos,hogy a kutyus mindig lássa a gazdát!

 

3.Az orr tövénél egy szoros  hurkot kell kötni,kersztezze szárait az áll alatt,majd vigye hátra a fülek mögé.Ne húzza szorosra,hogy a kutya szabadon lélegezzen!

 

4.A végeket a füle mögé csomózzuk meg.

 

5.Ügyeljünk a szájkosárra a szemfülesek gyorsan kiszabadulhatnak!

 

Különböző méretek:

 

Rövid pofájú:Tekerjen egy törülközőt a kutya nyaka köré(egyik kezünkkel foghatjuk is) így nem tud ,majd harapni kedvencünk !

Nagy testű:A karjával foja át a kutya nyakát és így is eltudja a vizsgálatot végezni.

Kis termetű:Fimoman,de határozottan fogja meg a szájkosarat.Amíg szabad kezével megvizsgálja,adddig másikk karjának könyökével gyakoroljon a kutya testére egyhe nyomást.