Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angol Cocker Spániel

 

Az Angol Cocker Spániel:

Szögletes pofájú,tág orrnyílású,éppen ezért kitűnő szaglású,ráadásul biztos harapású kutya.Mindezen tulajdonságai alapján kiválóan használható az elejtett vad behozására.Szőrzete hosszú és selymes szálú,de nem göndör.

Története:Őshazája Wales és Anglia délnyugati partvidéke,ahol főként szalonkára vadásztak vele.Az egész világon,így hazánkban is nagy népszerűségnak örvend.
A 19. század elejére kialakult a cocker nevű csoport,ez volt a mai cocker spániel közvetlen előfutára.A cock szó,amelyből a név származik,régi jelentése alapján talán a vadak felriasztására utal,de az is lehet,hogy a szalonkára (Woodcock),mivel főleg arra vadásztak vele.Sok féle színváltozatban létezik,amikor az eredeti fekete színváltozathoz hozzájött pl:a deres,a fekete-fehér és a vörös szín is.Az 1930-as évek közepére ez lett a legnépszerűbb kutyafajta Nagy -Britanniában,és amerikában is eléggé elterjedt.

Vérmérséklete:Jó kedélyű,ragaszkodó és tanulékony.

Megjegyzés:Hosszú,lelógó fülébe könnyen beleakad a bogáncs és a toklász,ami fülgyulladáshoz is vezethet.Dús szőrzete rendszeres fésülést igényel.Nagy a mozgásigénye.

Egyéb nevek:English Cocker Spaniel