Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapgyakorlatok

Nos,fontos,hogy kutyusunknak megtanítsuk a következőket:ÜL,FEKSZIK,GYERE,MARAD ezek az alapgyakorlatok.

Most leírom,hogy ezeket hogyan tanítsátok meg a kutyátoknak.Azt a tanítási módot írom le ,amely szerintem a legkönnyebb,és a legjobb.

 

Ül:

Megvezetéssel tanítjuk.

Ezt a parancsszót a legkönnyebb megtanítani az ebnek.

Megfogjuk a jutalomfalatot és természetesen a klikkert.A jutalmat a feje felé kell tartani így a kutya automatikusan leül és ehhez az:ül vezénnyszót társítjuk utána egy gyors klikk->jutalom->és egy negy dícséret.

 

Fekszik:

Megvezetéssel tanítjuk.

Először kutyánkat leültetjük.Ezután(falat a kézben)elkezdjük a kutya előtt a jutalmat lejjebb-lejjebb mozgatni és közben modjuk kutyusunknak:fekszik(egy kicsit rásegíthetünk a kutya lábát óvatosan lenyomni).Mikor lefeküdt klikk->jutalom->dícséret.

 

Gyere:

Megvezetéssel tanítjuk.

Pár ember(3-4)üljön le egymástól pár méter távolságra(körben,kutya kör közepén).Mindenkinek a kezében legyen egy kis jutalom és klikker.Felvátva modjuk neki:gyere aki hívta és odament hozzá az eb klikk->falat->dícséret,de viszont aki szólította és nem ahhoz ment az eb akkor nincs klikk se juti.Másik módszer az is lehet ,hogy fogunk egy flexipórázt és egyre közelebb húzzuk magunkhoz és modjuk:Gyere.

 

Marad:szemuveges-kutya.jpg

Formálással tanítjuk.

Először fektessük le a kutyát(ezután 1-2 lépéssel lépjünk hátra).Pár másodperc késéssel klikkeljünk,ha viszont felül rögtön fektessük vissza és úgy  nyújtjuk neki oda  a jutalmat.Ha az eb sok gyakorlás után nem mozdul ,az adott pozícióban marad ,akkor kössünk hozzá vezényszót:marad.Ezután növeljük az időtartamot,és a távolságot.:)

dscn2022.jpgSok szerencsét a tanuláshoz!